top of page
norsminde strand.jpg

Naturen giver os et frirum, hvor tankerne og samtalen flyder lidt friere. Hvor vi bliver mere åndeligt åbne og kan være til stede i nuet.

Pilgrimsvandring for kvinder er en guidet vandretur med et fokus. Det kan være et tema, en metafor, en bibeltekst.

En typisk pilgrimsvandring indeholder: Tid med stilhed, hvor vi går hver for sig, en refleksionsøvelse eller meditation, samtaler parvis, en morgensalme. Og hyggelige kaffe- og spisepauser.

Med Pilgrimsvandring for kvinder ønsker jeg at skabe et rum, hvor kvinder i alle aldre kan vandre sammen. Hvor man både oplever at kunne blive stille og være sig selv.
Og hvor fællesskabet og ærlige samtaler bliver en gave til os. 

Pilgrimsvandring for kvinder baserer sig på den kristne tro og spiritualitet. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage.

Pilgrimsvandring for kvinder

Kommende pilgrimsvandringer

vintersø .JPG
norsminde strand.jpg
solopgang strand.jpg

8 km rundt om Årslev engsø

17 km fra Moesgaard strand til Norsminde og retur

Morgensang ved Ballehage strand 6 kilometer og morgenmad

  • Facebook
træstammer.jpg

”Pilgrimsvandringen er for mig en unik oplevelse, hvor jeg særligt nyder nærværet, stilheden og fællesskabet.” 

”Stilheden og de løbende refleksioner får mig i kontakt med en dybere længsel og et behov for at bruge tid på livets store spørgsmål – hvor er Gud i mit liv lige nu? Og hvor er jeg på vej hen?”

Maria

”Omsorgsfuldt og kompetent guidet, ad ruter i SKØN natur. At vandringen var i et roligt tempo, med reflektionsøvelser i den kristne vejledningstradition, med sang og gode pauser – gjorde dagen særlig.”

Katrine

Jeanette

Historisk baggrund for pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring, eller valfart, er en ældgammel religiøs praksis. Traditionelt var det en længere rejse til fods mod et helligt sted eller by. Kristne har siden 300-tallet valfartet til Jerusalem og senere Rom, Santiago de Compostela og Trondheim. Muslimer valfarter til Mekka og hinduer til floden Ganges i Indien.

Formålet med rejsen var dengang at gøre bod, opnå tilgivelse eller helbredelse, tilsat lidt eventyr måske.

Pilgrimsvandring – og vandring generelt – oplever en revival i disse år. Både unge og ældre vandrer Caminoen i Spanien eller Hærvejen eller andre korte ture lokalt. Måske fordi vi søger væk fra larmen og travlheden – ud i naturen og ind i stilheden og enkelheden.
 

bottom of page